Winnaar 2017Sebastian Vettel

Winnaar 2016Nico Rosberg

Home » Circuits » Sao Paulo

Brazilië – Autódromo José Carlos Pace (Interlagos) – Sao Paulo

In 1973 werd de eerste Formule 1 race gehouden op het circuit Interlagos in Sao Paulo. De race werd gewonnen door de uit Sao Paulo afkomstige Emerson Fittipaldi, die ook het jaar daarna als winnaar over de finish kwam. Tussen 1980 en 1990 vonden er geen GP Formule 1 wedstrijden plaats op Interlagos omdat het circuit sterk verouderd was. In deze periode werd uitgeweken naar Rio de Janeiro. In 1990 keerde het Formule 1 circus terug op Interlagos. Nog steeds is dit circuit berucht om de vele hobbels, waardoor de racewagens het zwaar te verduren hebben. Alain Prost wist de Grand Prix van Brazilië 6 keer te winnen en is daarmee recordhouder, maar hij boekte 5 van zijn overwinningen op het circuit Jacarepagua in Rio de Janeiro.

De hoogteverschillen op de baan in Sao Paulo zijn kenmerkend voor dit circuit. Het is een snelle baan met veel lange bochten maar ook een aantal lastige delen waar de coureurs wel degelijk gas terug moete nemen. De tweede sector van de baan ligt enkele tientallen meters lager dan het gedeelte van start en finish.

Tickets

Als je een groot fan bent van Formule 1 racing, dan wil je natuurlijk niet alleen de race in Zandvoort bijwonen. Dan wil je ook andere races bijwonen zoals op het circuit van Brazilië, Duitsland, Spanje of Canada. Als je deze Formule 1 races wilt bijwonen dan kun je tickets maar ook complete reizen inclusief hotelovernachting boeken via F1 Zandvoort Racing.

Koop tickets

Blijf op de hoogte

F1 Zandvoort Racing houdt je voortdurend op de hoogte van het laatste nieuws over de Formule 1. Wil je er zeker van zijn dat je jouw favoriete Formule 1 wedstrijd kunt bijwonen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg als eerste nieuws over tickets en pakketreizen.